Rondreis door Kroatië en Slovenië (augustus 2000)

Voorbereiding:

In 12 dagen kun je geen echte rondreis maken door deze twee landen, dus moesten we ons beperken tot enkele gebieden en steden. In Slovenië wilden we de grotten bezoeken en de hoofdstad Ljubljana. In Kroatië beperkten we ons tot de gebieden Istrië en Dalmatië. Het belangrijkste doel daarin was de stad Dubrovnik. We wisten dat het nogal ver reizen was, maar we wilden persé naar deze stad (en het was te doen). De steden Bled, Bohinj en Maribor in Slovenië konden we helaas niet bezoeken in verband met de tijd waren en daarnaast had Ljubljana de keuze boven Zagreb in Kroatië. route

Voor vertrek was de koppeling nog vervangen van de auto (een dag voordat we gingen....), dus het was afwachten of het hierbij zou blijven.

Even de volgende dingen nog controleren:
* geldig paspoort
* reisverzekering
* autoverzekering accoord in deze landen
* kaart autosnelweg Oostenrijk
* handig ANWB-boekje om de files in Duitsland te vermijden
* reis- en kredietbrief ANWB
* kaarten Kroatië en Slovenië
* buitenlandse geld: (toendertijd nog) Duitse marken en Oostenrijkse schillings.

De Sloveense tolars (inmiddels vervangen door de euro) en Kroatische kuna's hadden hadden we niet, maar je kon goed pinnen met de Europas en een beetje Duits geld als reserve in deze twee landen kan altijd van pas komen.
Van tevoren hadden we geen enkele overnachting geboekt, maar dat wilden we ook niet. Natuurlijk hadden we wel een klein beetje in gedachten waar we wanneer heen wilden, maar in principe bekeken we het van dag tot dag. Verder zorg je ervoor dat als je van de ene plaats naar de andere plaats rijdt, dat je voor 7 uur 's avonds een slaapplaats geregeld hebt.